main logo
334

Tesla a stabilit un nou record de livrări de peste 95.000 de unități

Tesla a livrat 95.200 de unități la nivel global în perioada aprilie-iunie, de trei ori mai multe decât în perioada similară a anului trecut, în timp ce producția a ajuns de asemenea la un nivel record de peste 87.000 de unități.

Tesla a stabilit un nou record de livrări de peste 95.000 de unitățiFoto: automarket.ro

Tesla a anunțat în această săptămână datele oficiale de producție și de livrări pentru al doilea trimestru al anului, corespunzător perioadei aprilie-iunie, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

Constructorul american a reușit de această dată să-și respecte promisiunile cu privire la obiective, după ce a reușit să stabilească noi recorduri. 

Astfel, Tesla a livrat un număr record de 95.200 de unități, dintre care 77.550 de unități Model 3 și 17.650 de unități Model S și Model X.

Livrările au crescut astfel cu 217% comparativ cu perioada similară a anului trecut și cu peste 51% comparativ cu primul trimestru al anului.

Între timp, Tesla a înregistrat un record și în privința producției, care a ajuns la 87.048 de unități în același interval de timp, dintre care 72.531 de unități Model 3 și 14.517 unități Model S și Model X.

Pe de altă parte, Tesla a admis că livrările și producția nu fac încă fața numărului de cereri, care continuă să fie mai ridicat.

"Cererile generate pe parcursul trimestrului au depășit livrările. Prin urmare, intrăm în al treilea trimestru cu o creștere a numărului de comenzi pe care trebuie să le onorăm. 

Credem că suntem bine poziționați pentru a continua creșterea producției și livrărilor în al treilea trimestru", menționează Tesla într-un comunicat de presă, fără să stabilească însă noi obiective în această privință.

Datele furnizate de Tesla au fost primite cu entuziasm pe bursă, în contextul în care prețul acțiunilor a crescut cu circa 8%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării