13 iul, 2020 09:44
279
0

Tesla a ieftinit cu 3.000 de dolari un model lansat în urmă cu 4 luni

13 iul, 2020 09:44
279
0

Tesla a ieftinit cu 3.000 de dolari un model lansat în urmă cu patru luni, Elon Musk considerând că trebuie menţinute vânzările, scrie Reuters.

Tesla a ieftinit cu 3.000 de dolari un model lansat în urmă cu 4 luniFoto: AFP

Tesla a redus preţul SUV-ului Model Y cu 3.000 de dolari, la doar patru luni de la lansarea acestuia, producătorul de automobile electrice dorind să menţină vânzările în contextul pandemiei de COVID-19, transmite Știri.md cu referire la Adevarul.ro.

În luna mai, Tesla a redus şi preţurile automobilelor Model 3, Model X şi Model S.

Compania condusă de Elon Musk a raportat o scădere sub aşteptări a vânzărilor de automobile în trimestrul al doilea, în pofida impactului pandemiei asupra industriei auto la nivel global.

Preţul SUV-ului Model Y porneşte acum de la 49.990 de dolari, fiind cu aproape 6% mai mic faţă de preţul anterior, de 52.990 de dolari, potrivit site-ului companiei.

Tesla nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters.

Compania a început să livreze SUV-uri Model Y în luna martie, promiţând un mult-aşteptat vehicul crossover, care va concura cu producători europeni precum Volkswagen, care vor lansa propriile lor vehicule electrice.

Tesla a anunţat în aprilie că Model Y este deja profitabil, marcând o premieră pentru istoria de 17 ani a companiei, când unul dintre vehiculele sale noi generează profit în primul său trimestru.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter