11 iunie, 14:47
364
0
Tesla a devenit cel mai valoros producător auto din lume
11 iunie, 14:47
364
0

Preţul acţiunilor producătorului de maşini electrice Tesla a atins pentru prima dată miercuri 1.000 de dolari, ceea ce înseamnă că firma a întrecut acum Toyota în capitalizarea de piaţă şi este cel mai valoros constructor de automobile din lume.

Acest lucru vine în condiţiile în care cel puţin 6 angajaţi Tesla au fost testaţi pozitivi cu COVID-19 după ce CEO-ul Elon Musk a repornit fabrica din California, iniţial cu încălcarea restricţiilor impuse de autorităţi, transmite Știri.md cu referire la Zf.ro.

Un angajat al fabricii de panouri solare de la Tesla's Buffalo, New York, a dovedit, de asemenea, pozitiv COVID-19 după redeschiderea acestei instalaţii, după cum a anunţat The Verge.

Compania tocmai a început livrările pentru al cincilea său model, SUV-ul Model Y, care este de aşteptat să devină la fel de popular sau chiar mai popular decât sedanul Model 3.

Preţul acţiunilor Tesla a trecut de 900 de dolari în februarie, din cauza vânzărilor record în 2019 şi optimismului legat de rezultatele noii sale fabrici de vehicule în China. Însă preţul a scăzut în martie, pe fondul general de reducere a pieţei bursiere la răspândirea coronavirusului în Statele Unite.

Preţul acţiunilor companiei s-a majorat din martie, ceea ce nu este chiar o surpriză, deoarece piaţa bursieră creşte în general. Însă avântul recent al Tesla, în special în această săptămână, poate avea de-a face cu creşterea vânzărilor de maşini noi din China, de anunţul lui Musk că Tesla Semi va intra în producţie şi despre noile evoluţii ale zonei de baterii. De asemenea, preţul acţiunilor a fost consolidat de reuşita SpaceX, prima rachetă privată care a dus oameni în spaţiu.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter