main logo
1564

Tensiuni înainte de lansarea Daciei Spring: De ce s-au revoltat fracenzii

Dacia pregătește lansarea primului model electric din gamă – Dacia Spring. Numai că muncitorii francezi sunt nemulțumiți și au cerut explicații grupului Renault. Tensiunile sunt în creștere.

Tensiuni înainte de lansarea Daciei Spring: Francezii, nemulțumiți

Dacia a promis că va veni pe piață cu primul model electric – Dacia Spring, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Numai că tensiunile sunt în creștere în Franța pentru că Renault vrea să construiască modelul în China.

Și, la prima vedere, pare extrem de logic.

Acolo, în Shiyan, e și platforma pe care se face Renault K-ZE, modelul care stă la baza Dacia Spring.

Doar că, așa cum spuneam, muncitorii francezi sunt nemulțumiți.

Presa franceză sesizează faptul că sindicatul muncitorilor, FO (Force ouvrière), solicită explicații conducerii Renault privind Dacia „Made in China” și spun că aceasta ar trebui fabricată în Hexagon.

Tensiuni în jurul modelului Dacia Spring

Sindicaliștii cred că primul model electric al constructorului autohton ar trebui construit în Franța.

Pe de-o parte, s-ar asigura locuri de muncă, iar pe de altă parte, Renault ar încasa și subvenția de la Guvernul de la Paris.

„Din 2018, Groupe Renault a arătat dorința ca Franța să devină centrul de excelență al vehiculelor electrice din lume. Însuși președintele Emmanuel Macron a declarat că Franța trebuie să devină principalul producător de vehicule „curate„ din Europa…

FO solicită Renault și guvernului să își respecte angajamentele. Modelul Dacia Spring trebuie asamblat în Franța!”

Și sindicaliștii mai atrag atenția și asupra altui aspect. Importul în Europa al unui vehicul fabricat în China ridică problema eficienței energetice a acestei soluții.

„Dacă ar trebui să fie fabricat în China pentru a fi vândut pe piața europeană, amprenta sa de carbon ar fi dezastruoasă și ar pune în pericol rațiunea de a fi un vehicul „curat„”, a declarat FO.

Sindicatul spune că autoritățile franceze ar trebui să dea dovadă de un anumit „patriotism economic” într-o perioadă de criză globală ale cărui efecte dezastruoase asupra ocupării forței de muncă, în țară, cresc de la zi la zi.

Despre producția Dacia Spring la Mioveni nici nu se pune problema pentru că uzina din Argeș nu are o astfel de linie de producție pentru modele electrice. Investițiile nu s-ar justifica la acest moment.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării