main logo
680

Țara în care ai voie să încalci limita legală de viteză

Există o țară europeană unde ai voie să încalci viteza legală, dar în mod responsabil și dacă ai un anumit tip de mașină. Este o decizie legiferată prin aprobarea Guvernului și ar putea bucura mai mulți șoferi.

Țara în care ai voie să încalci limita legală de vitezăȚara unde ai voie să încalci limita legală de viteză

Țara care se poate transforma în raiul vitezomanilor este Austria, dar legea care permite depășirea limitei de viteză este valabilă doar pentru anumite șosele și doar dacă deții o mașină electrică, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

Guvernul austriac s-a gândit că i-ar putea stimula pe șoferi să-și cumpere mașini electrice dacă legile rutiere devin mai permisive pe anumite sectoare de drum, unde viteza crescută nu crește riscul accidentelor.

La fel ca multe alte state ale lumii, Austria se confruntă, de asemenea, cu probleme din cauza poluării crescute. Legea aprobată a fost aspru criticată de opoziție pentru că ar putea exista consecințe nefaste pentru siguranța participanților la trafic, dar nu cred că ar fi asta o problemă, deocamdată.

Nici austriecii nu prea se înghesuie să cumpere mașini electrice, din aceleași motive ca și la noi. Oricum, procentul celor care dețin o mașină electrică este mai mare decât în România - 2,5%.

În acest moment, principalii factori care determină majoritatea șoferilor să aleagă un automobil pe combustibil poluant sunt prețul mult prea mare al mașinilor electrice și insuficiența stațiilor publice de alimentare.

Sunt două probleme regăsite în toate statele lumii, în ciuda faptului că mașinile electrice au început să devină disponibile persoanelor fizice încă de acum zece ani.

În principiu, șoferilor de mașini electrice li se va permite o limită de viteză de 131 km/h, în timp ce pentru restul, limita este de 100 km/h pe anumite autostrăzi și sectoare de drum care nu depășesc 450 de kilometri.

Ar mai fi însă un factor care-i fac pe toți să se ferească de vehiculele electrice: autonomia scăzută a bateriei.

Din acest punct de vedere, lege austriacă ar putea să-i dezavantajeze și pe cei cu mașini electrice. Viteză mai mare înseamnă consum mai mare de energie, așa cum, în cazul automobilelor pe carburant, înseamnă un consum mai mare și mai multă poluare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării