main logo
1269

Țara care a creat primul SUV hibrid cu șase locuri

Chinezii de la Li Xiang au făcut primul SUV hibrid cu șase locuri în care încap două familii. Arată fabulos și e echipat cu tehnologii de ultima generație.

Țara care a creat primul SUV hibrid cu șase locuri

Evident, mă îndoiesc că românii ar avea încredere în mașinile chinezilor, dar par să se priceapă mai bine la fabricarea lor decât noi, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro.

Sau, cel puțin, fac mașini mult mai frumoase decât ce avem noi la Dacia, așa că lasă criticile penibile și privește designul interior și exterior la acest SUV.

Dacă ți-aș fi spus că este făcut de nemți, în loc de chinezi, cu siguranță ai fi exclamat de uimire. Asta pentru că mulți români au prejudecăți față de chinezi așa cum are aproape întreaga planetă față de mașinile Dacia.

Li Xiang este o companie nouă în lumea auto, de aceea nici nu ai auzit de ea. Oricum, în ultimii ani, în China, producătorii de mașini au început să răsară ca ciupercile după ploaie. Chiar dacă mai mult ca sigur copiază elemente de design, platforme și sisteme, rezultatele sunt impresionante. Nu uita că una dintre cele mai rapide mașini din lume este chinezească (și nu, nu se rupe).

SUV-ul pe care-l vezi în imagini este prima mașină făcută până acum de această companie și au denumit-o simplu Li Xiang One.

Este o mașină de teren hibrid, propulsată de un motor de 1.2 litri pe benzină și încă unul electric. Dar, spre deosebire de alte mașini hibride de pe piață, la Li Xiang One, roțile nu sunt puse în mișcare de motorul pe benzină, ci este utilizat doar pentru prelungi autonomia generală a mașinii.

În total, are 326 de cai-putere, cu un cuplu maxim de 530 Nm. Poți circula cu el vreo 700 de kilometri fără să încarci bateria sau să alimentezi cu carburant.

Este unul dintre cele mai mari SUV-uri chinezești, dacă nu chiar cel mai mare. Are peste cinci metri lungime, peste 1,90 metri lățime și înalt de aproape 1,80 metri. Poți spune că e mare cât o sufragerie, iar în interior încap chiar și două familii cu câte trei membri.

În total, mașina are o capacitate de șase locuri, dar producătorul spune că pot intra și șapte persoane (la chinezi o fi posibil).

La bord, ai numai ecrane, aproape că nici nu știi dacă ești într-o mașină sau într-un avion. Sunt patru ecrane în total, fiecare cu funcțiile sale. Versiunea standard vine și cu opțiune de condus autonom de nivel 2.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării