main logo
1201

Surse: Viitoarea generație BMW Seria 5 va renunța la motorul V8

Potrivit unei surse neoficiale, viitoarea generație BMW Seria 5 ar urma să renunțe la motorul V8 pe benzină. Propulsorul va fi, însă, păstrat doar pentru M5, versiunea de performanță a sedanului executiv.

Surse: Viitoarea generație BMW Seria 5 va renunța la motorul V8Foto: automarket.ro

BMW se pregătește să lanseze cea de-a opta generație a lui Seria 5. Debutul oficial ar urma să aibă loc la începutul lui 2023, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

Însă, se pare că viitoarea generație va renunța la motorul V8. Mai exact, este vorba de propulsorul de 4.4 litri twin-turbo, care se regăsește în prezent la versiunea M550i.

Potrivit publicației BMWBlog, această versiune nu va mai fi produsă odată cu lansarea viitoarei generații, iar motorul V8 nu va mai apărea la versiunile standard ale lui Seria 5.

Sursa neoficială precizează că M550i va fi înlocuit de o nouă versiune, numită M560e. Acest model va fi un hibrid cu încărcare la priză și ar urma să folosească un motor cu 6 cilindri în linie.

De altfel, va fi același motor văzut la actualul M760e. Acest motor de 3.0 litri dezvoltă 571 de cai putere și 800 Nm.

Dacă informațiile se vor adeveri, asta înseamnă că motorul V8 va fi păstrat doar pentru M5, versiunea de performanță a lui Seria 5. Mai mult, viitorul M5 va fi, pentru prima dată, un hibrid cu încărcare la priză.

BMW va folosi noul motor cu numele de cod S68 pentru viitorul M5. Adică, același motor văzut la noile 760i, X7 M60i și la viitorul XM.

Deocamdată, nu se știe de ce viitoarea Seria 5 ar urma să renunțe la motorul V8. Cel mai probabil, ar putea avea legătură cu reducerea emisiilor, în vederea adoptării noii norme de poluare Euro 7.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării