main logo
420

Surse: Nissan analizează posibilitatea ruperii alianței cu Renault

Nissan vrea să accelereze planurile pentru ruperea alianței cu Renault, potrivit unor surse citate de Financial Times și Bloomberg. Analiștii cred că relația dintre Renault și Nissan nu mai poate fi salvată.

Surse: Nissan analizează posibilitatea ruperii alianței cu Renault

Scandalul demiterii lui Carlos Ghosn pentru acuzații de fraudă financiară – pe care le neagă – și fuga acestuia de la Tokyo par să fi stricat definitiv prietenia pe axa Franța-Japonia, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

Surse citate de Financial Times susțin că Nissan are un plan pentru ruperea alianței cu Renault, japonezii dorind să lucreze din nou pe cont propriu. 

De asemenea, Bloomberg anunță că mai mulți oficiali Nissan analizează posibilitatea încheierii relației cu Renault.

Zvonurile au apărut în contextul în care Renault urmează să anunțe mai mult proiecte de viitor pentru alianța cu Nissan și Mitsubishi. Analiștii consideră că Alianța este “stricată”, iar relația dintre companii nu mai poate fi salvată.

Rămâne de văzut în ce condiții se poate produce o rupere a parteneriatului, în condițiile în care Renault este cel mai mare acționar Nissan, iar francezii încearcă refacerea armoniei cu partenerii japonezi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării