main logo
488

Surse: Mercedes-Benz ar putea renunța definitiv la Clasa A

Potrivit unor declarații făcute de Ola Kaellenius, șeful Mercedes-Benz, modelul compact Clasa A ar putea fi retras din gamă odată ce producția actualei generații va ajunge la sfârșit. Constructorul german dorește să se concentreze mai mult asupra modelelor mai mari și, în special, asupra celor electrice.

Surse: Mercedes-Benz ar putea renunța definitiv la Clasa AFoto: automarket.ro

Actuala generație Mercedes-Benz Clasa A este produsă din 2018. Pe lângă varianta hatchback, modelul compact a primit, în premieră, și o variantă sedan, de dimensiuni similare cu modelul CLA, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

Din cauza pandemiei de COVID-19 și a crizei mondiale de semiconductori, vânzările compactei germane au fost puternic afectate în ultima perioadă.

Acum, Ola Kaellenius, șeful Mercedes-Benz ar fi oferit un indiciu că Clasa A ar putea să nu mai primească o generație nouă. De altfel, viitorul tuturor modelelor compacte ale companiei germane se află sub semnul întrebării. În acest sens, Mercedes-Benz dorește să se concentreze mai mult asupra modelelor de lux și electrice.

În cadrul unei conferințe susținute de către publicația Financial Times, Kaellenius a declarat că: „... scopul nostru nu este acela de a fi un concurent pentru producătorii de volum. Nu asta reprezintă marca Mercedes-Benz”.

El a mai adăugat că: „Chiar înainte să înceapă costrângerile de aprovizionare, am precizat clar că strategia noastră nu este aceea de a urmări volumul, ci de a urmări valoarea pentru clienții noștri și pentru companie”.

Chiar dacă viitorul Clasei A este incert, există informații care sugerează că înlocuitorul acestuia va fi un model electric.

În februarie, Mercedes a anunțat, oficial, că va renunța la modelele compacte Clasa A Sedan, Clasa B și CLA Shooting Brake.

Oprirea producției acestor mașini va crea loc în gamă pentru modele noi mai mari și electrice.

Anul trecut, Mercedes-Benz a obținut venituri de 14 miliarde de euro, dar a avertizat asupra costurilor mai mari pentru materiale, lucru care ar putea afecta profitabilitatea mărcii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării