main logo
748

Surprizele pregătite pentru Salonul Auto de la Geneva 2019

Mai multe maşini electrice şi de lux. 2019 aduce mai multe vehicule prietenoase cu mediul, în timp ce bolizii de milioane de dolari îşi păstrează popularitatea în ciuda condiţiilor economice mai vitrege.

Surprizele pregătite pentru Salonul Auto de la Geneva 2019

Vom vedea cele mai noi modele la Salonul Auto de la Geneva, care îşi deschide marţi porţile pentru presă, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Constructorii de maşini de lux au anunţat că pregătesc lansări surpriză la ediţia de anul acesta a Salonului Auto de la Geneva. Vorbim de automobile cu preţuri între jumătate de milion de dolari şi două milioane de dolari. 

Analiştii au ajuns la concluzia că suişurile şi coborâşurile de pe piaţa auto influenţează prea puţin segmentul exclusivist al bolizilor.

Jim Holder, jurnalist Autocar: “Constructorii de maşini de lux îşi anunţă participarea, fac modele noi şi sunt sigur că le vor vinde. Oricare ar fi problemele în lume, un grup de oameni foarte bogaţi continuă să se îmbogăţească şi să-şi cheltuiască banii pe maşini.”

Companiile auto lucrează de zor la noi modele de maşini electrice sau hibride. Asta în condiţiile în care peste doi ani, în Uniunea Europeană, vor intra în vigoare norme de poluare mai drastice.

Jim Holder, jurnalist Autocar:“Cred că 2019 e anul maşinii electrice. Constructorii şi-au dat seama că acum există cerere, în corelare şi cu noile reglementări privind emisiile, aşa că, până la finele anului, fiecare companie auto va avea în portofoliu un anumit tip de vehicul electric.”

Târgul de anul acesta nu se desfăşoară într-un context prielnic. China, cea mai mare piaţă auto din lume, şi-a redus apetitul pentru maşini. La asta se adaugă pericolul unui Brexit fără acord - adică impunerea de taxe vamale şi oprirea temporară a investiţiilor.

Jim Holder, jurnalist Autocar: “Nu e niciun dubiu că industria auto europeană aşteaptă cu răsuflarea tăiată să vadă ce se întâmplă cu Brexitul. Cred că cel mai mult se tem de un Brexit dur, fiindcă în lipsa unui acord nu e clar dacă vor mai putea vinde maşini în Marea Britanie. Întreaga industrie britanică stă ca pe ghimpi, fiindcă nu are niciun fel de siguranţă.”

Incertitudinea şi scăderea vânzărilor au deja efecte. Jaguar Land Rover, cel mai mare constructor britanic, a anunţat că va tăia 4.500 de slujbe şi că nu va participa la ediţia de anul acesta a salonului auto de la Geneva.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării