main logo
835

Studiu: Mașinile conectate la Internet pot fi sparte ușor de hackeri

Mașinile conectate la internet și la alte dispozitive pot fi sparte ușor de hackeri, avertizează specialiștii în securitate cibernetică. Fără sisteme de protecție, „băieții răi ai internetului" se pot infiltra în computerul de bord al autoturismelor și pot pune în pericol chiar viețile șoferilor.

Studiu: Mașinile conectate la Internet pot fi sparte ușor de hackeri

Mai puțin de jumătate dintre aplicațiile instalate pe mașini sunt testate pentru a depista eventuale vulnerabilități, arată un studiu. Sisteme de navigație, WiFi, Bluetooth, Hotspot, telefon. Sunt doar câteva dintre dotările moderne despre care șoferii români cer informații atunci când aleg o mașină, transmite Ştiri.md cu referire la tvr.ro

Marile târguri auto sunt pline de autoturisme care se conectează la internet. Pentru că cererea e tot mai mare.

Puțină lume știe că nu toate aplicațiile instalate pe mașini sunt testate pentru vulnerabilități.

Majoritatea inginerilor auto testează mai puțin de jumătate dintre aceste tehnologii, arată un studiu realizat de "Institutul Ponemon", instituție specializată în protecția datelor.

Din acest motiv, aceste autoturisme care au computer de bord și conexiuni la internet, pot fi sparte ușor de hackeri, avertizează specialiștii. Iar consecințele sunt foarte grave.

Specialiștii ne recomandă să evităm site-urile nesigure și să nu deschidem e-mail-uri primite de la destinatari necunoscuți atunci când navigăm pe internet și avem telefonul conectat la autoturism. E bine să verificăm și stick-urile cu muzică și filme pe care le folosim, să nu fie infectate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării