main logo
792

Studiu: Dacia are mașini mai fiabile ca Mercedes, Audi sau BMW

Dacia produce mașini mai fiabile decât Mercedes-Benz, Audi sau BMW. Aceasta este concluzia celui mai recent raport publicat de compania americană J.D. Power.

Studiu: Dacia are mașini mai fiabile ca Mercedes, Audi sau BMWFoto: auto-bild.ro

Studiul a fost realizat în Marea Britanie, în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2018, pe un eșantion de 11.530 de posesori de mașini, transmite Știri.md cu referire la auto-bild.ro.

Fiabilitatea unui autoturism a fost calculată pe baza numărului de probleme raportate la 100 de unități. Cu cât scorul obținut este mai mic, cu atât mai fiabil este considerat vehiculul respectiv.

Pentru culegerea datelor, nu au fost luate în considerare decât mașini cu o vechime cuprinsă între 1 și 3 ani.

Raportul întocmit de J.D. Power a luat în calcul 177 de probleme din opt categorii diferite: exteriorul vehiculului; experiența condusului; funcții/comenzi/afișaj / audio/comunicații/divertisment/navigație; scaune; încălzire; ventilație și aer condiționat; interiorul vehiculului; motor și transmisie.

Realizatorii studiului au descoperit că posesorii de mașini Dacia au raportat, în medie, 114 de defecțiuni la fiecare 100 de unități. Astfel, constructorul din Mioveni se clasează pe locul 13 în topul brandurilor. Scorul este mai bun decât cel înregistrat de constructori precum Renault (122 probleme / 100 de mașini), Toyota (134 probleme / 100 de mașini), Mercedes-Benz (136 probleme / 100 de mașini), Jaguar (159 probleme / 100 de mașini), Audi (167 probleme / 100 de mașini) sau BMW (181 probleme/100 de mașini).

De asemenea, fiabilitatea autoturismelor Dacia este peste media industriei auto, stabilită la valoarea de 119 probleme/100 de mașini.

Potrivit cifrelor furnizate de J.D. Power, Peugeot este cel mai fiabil producător auto în 2019. Modelele brandului francez au obținut cel mai bun calificativ dintre toate: doar 77 probleme raportate la 100 de mașini.

Medalia de argint le revine cehilor de la Skoda, ai căror clienți au raportat 88 de probleme per 100 de vehicule.

Podiumul este completat de Hyundai, cu un scor de 90 de probleme/100 de autoturisme, iar pe locul al patrulea se clasează Nissan, cu 94 probleme/100 de mașini.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării