3 iul, 2019 11:50
486
0
Start primului maraton cu mașini electrice în Moldova. Imagini din PMAN
3 iul, 2019 11:50
486
0

Nouă automobile cu propulsie 100% electrică au pornit astăzi, 3 iulie, din Piaţa Marii Adunări Naţională în cea mai ambiţioasă aventură motorizată din Moldova.

Foto: Facebook.com

Pe parcursul a 5 zile, electromobilele vor parcurge un traseu de peste 1,000 km prin ţară, utilizând pentru încărcare primele prize publice de încărcare a automobilelor electrice, existente în Moldova, transmite Știri.md.

Automobiliștii au pornit la ora 9:00 din Piața Marii Adunări Naționale.

Coloana mașinilor va traversa orașele Chişinău, Orhei, Şoldăneşti, Floreşti, Bălţi, Călăraşi, Lăpuşna, Hânceşti, Cimişlia, Comrat, Căuşeni şi Anenii-Noi. 

Automobilele electrice vor fi alimentate la stațiile de încărcare instalate pe traseele urbane. 

Automobilele participante la expediție vor reveni în Chișinău duminică, 7 iulie, în Piața Marii Adunări Naționale, unde vor fi expuse publicului larg.

Menționăm că în prezent, în Republica Moldova sunt înregistrate peste 200 de automobile pur electrice şi 20 staţii de încărcare, majoritatea în Chişinău.  

În octombrie 2018 a fost organizat un maraton de promovare a transportului prietenos mediului ambiant. Atunci, flota expediției era formată din automobile electrice, hybrid și plug-in.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter