525
0
Șoferii care au protestat în PMAN au depus o petiție către autorități
525
0

Grupul de șoferi care a protestat acum câteva zile în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău împotriva scumpirii carburanților a scris o petiție pe care a înaintat-o la Consiliul Concurenței, Agenției Naționale pentru Reglementarea Energetică și Guvernului Republicii Moldova.

Foto: tv8.md

Petiția conține reducerea imediată a prețurilor la combustibil, aducerea explicațiilor despre metodologia calculului ultimei majorări, pedepsirea, în caz dacă se depistează, a vinovaților, unei înțelegeri de cartel și revizuirea metodelor de plată a impozitelor pe drumuri, transmite Știri.md

„Considerăm că noua metodologie aprobată de ANRE constituie o înțelegere de cartel, ce va permite jucătorilor de pe piață să majoreze în mod artificial, prin diferite metode, cheltuielile reglementate la pct. 4 din Metodologie, fapt ce va determina creșterea legală a prețului la carburanți.

Prezenta metodologie constituie un mijloc de protecție legală a rechinilor pieței petroliere din Republica Moldova, care în mod abuziv, vor camufla cheltuielile suportate pentru import și distribuire a carburanților, urmând ca acestea, să fie suportate de destinatarul final, fapt inadmisibil din perspectiva protecției consumatorului”, se menționează în textul petiției.

Protestul a avut loc pe 17 mai, în PMAN, și a adunat peste 150 de șoferi nemulțumiți de creșterea prețurilor la carburanți. 

Aceștia și-au adus și automobilele în Piață, iar evenimentul a durat circa o oră.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter