main logo
919

Șoferii camioanelor care încalcă regulile pe timp de caniculă, amendați

Șoferii camioanelor de mare tonaj, care nu se conformează restricțiilor de circulație în perioada caniculară, riscă să fie amendați cu până la 750 de lei.

Șoferii camioanelor care încalcă regulile pe timp de caniculă, amendațiȘoferii camioanelor ce încalcă regulile pe timp de caniculă, sancționați

În plus, aceștia vor mai primi 3 puncte de penalizare, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Solicitată de agenție, Natalia Golovco, ofițer de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, a declarat că restricțiile sunt valabile între orele 10.00 și 20.00, în zilele în care temperatura aerului depășește 30 de grade Celsius.

Ofițerii de patrulare verifică zilnic, în cadrul operațiunilor pe care le desfășoară, dacă șoferii respectă sau nu restricțiile temporare de circulație.

Decizia de a restricționa circulația mijloacelor de transport cu greutatea totală de peste 20 de tone pe drumurile naționale în perioada caniculară a fost luată pentru protejarea asfaltului. 

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, excepție vor face doar automobilele care efectuează transporturile de persoane, animale vii și de produse perisabile, care participă la intervenții în caz de forță majoră, cele dotate cu echipamente de prim ajutor sau antrenate la prevenirea, lichidarea situațiilor excepționale și vehiculele antrenate la reabilitarea drumurilor.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis un Cod Galben de caniculă, care va fi valabil până mâine, 16 august, în regiunile de centru şi sud ale ţării.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării