main logo
11014

Şofer din Moldova cu 5 procese-verbale: E răzbunarea poliţiştilor

Un şofer din Avdarma, Găgăuzia, s-a ales cu cinci procese verbale, deodată, din partea poliţiştilor de patrulare.

Şofer din Moldova cu 5 procese-verbale: E răzbunarea polițiştilor

Şoferul spune că e o răzbunare pentru motociclistul din Avdarma pe care l-au lovit poliţiştii.

„Veneam cu copiii și soția de la Chișinău, am fost opriți de inspectorul Alexandru Ciobanu. Primul proces mi l-a scris pentru că aveam 6 pasageri. Am fost de acord. Apoi, procesul pentru lipsa scaunului auto pentru copil, la fel am fost de acord. L-am rugat să ne lase să plecăm, copiii erau obosiți, dar polițistul a spus că verificarea nu s-a terminat încă. Pe parbriz, a observat o mică crăpătură de la o pietricică, un alt proces. Dar asta nu e tot. Mergând în jurul mașinii, polițistul a decis să scrie o amendă pentru plăcuţa cu numerele de înmatriculare, despre care se presupunea că era murdară, dar, de fapt era curată, erau clar vizibile numerele. Aceasta este un fel de nelegiuire", a spus şoferul din satul Avdarma.

Cel de-al cincilea proces al lui Grigore Guna a fost emis pentru că nu avea cuplată centura de siguranță. Un astfel de comportament al polițistului de patrulare a fost „nimic mai mult decât răzbunare pentru un motociclist din Avdarma", a mai adăugat şoferul, menţionând că „Poliția a promis că acesta a fost doar începutul".

În înregistrarea video, polițistul de patrulare, în conversație cu șoferul, a spus că locuitorii din Avdarma au un comportament inadecvat.

Din spusele lui Grigore, după o oră de inspectare, inspectorul Alexandru Ciobanu a decis ca șoferul să fie dus la control pentru testele medicale pentru consumul de droguri.

„M-a dus la Basarabeasca pentru controlul medical. Am înregistrare video. Și soția mea, și doi copii au așteptat în drum preţ de aproximativ trei ore. În cele din urmă, soția mea s-a îmbolnăvit, a trebuit să cheme o ambulanță. În rezultat, din motive necunoscute, nu am fost niciodată testat în Basarabeasca. Vreau să mă adresez conducerii Inspectoratului de Patrulare, astfel încât ei să ia în considerare acest caz și că subordonații lor să nu mai comită asemenea nelegiuiri", a adăugat şoferul.

La rândul său, şeful Plutonului Comrat, Basarabeasca, Ceadîr-Lunga al Batalionului de patrulare Sud al Inspectoratului naţional de patrulare, Ivan Capsamun, a declarat pentru gagauzinfo.md că „în cazul în care va mai fi un astfel de incident, va fi investigat. De asemenea, şeful și-a cerut scuze“.

„Nu știm cum s-au întâmplat lucrurile cu adevărat. Am avut într-adevăr un raid săptămâna trecută, operațiunea „Capcană". Dacă se va dovedi că angajații noștri s-au comportat necorespunzător, vom lua măsuri", a spus Ivan Capsamun.

Toate circumstanţele sunt investigate de oamenii legii.

În urma acestui incident, Grigore Guna a depus o plângere la Procuratură.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării