main logo
716

Smart Carmored: Cel mai mic vehicul blindat din lume

Un Smart blindat? Sună foarte ciudat! Tradițional suntem obișnuiți să vedem proiecte blindate la baza cărora stă un G-Class spre exemplu, dar nicidecum un Smart.

Smart Carmored: Cel mai mic vehicul blindat din lumeFoto: autoexpert.md

Ei bine, există și unii clienți care nu vor să-și afișeze bogăția și se deplasează cu modele mai puțin luxoase, însă care sunt blindate în așa fel că pot fi observate doar de cunoscători, transmite Știri.md cu referire Autoexpert.ro.

”Pe piață nu exista un model compact de la care să te aștepți că ar putea avea un nivel de protecție, de asta am decis să fim primii”, explică reprezentanții companiei Carmored, care se specifică în blindarea vehiculelor. Printre clienții companiei se numără, artiști celebri, bijuteri, avocați și politicieni, unii dintre care aleg să blindeze mașinile copiilor pentru ca aceștia să nu fie răpiți sau să cadă pradă unor atacuri armate.

Ba mai mult! Smart-urile blindate au succes în Franța, Austria și țările balcanice, unde deseori sunt comandate de angajații ambasadelor.

Compactele sunt comercializate sub denumirea de Smart Carmored, oferă clasa de protecție B4 și rezistă ușor la gloanțe trase dintr-un Magnum 44, având geamuri din policarbonat cu grosimea de 22 mm și o caroserie special modificată.

Fețele de uși sunt confecționate din căptușeală armată de Kevlar, bateria are o protecție suplimentară împotriva șocurilor, este instalat un sistem de stingere în caz de incendiere și un buton pentru apel de urgență la bord.

Desigur, mulți vor spune că un Smart cu un motor de circa 100 CP și o caroserie blindată se va deplasa extrem de lent, dar aici ne grăbim să vă informăm că toate materialele sunt special dezvoltare pentru a avea o masă cât mai mică, astfel vehiculul compact este cu doar 118 kg mai greu decât varianta standard.

Vehiculele sunt asamblate în orașul Erfurt ,Germania, și costă aproximativ 45.000 de euro. În cazul în care se blindează o ediție specială cum ar fi cea din imagini, un Smart Brabus 15th Anniversary produs în doar 150 de exemplare, atunci prețul poate ajunge și la 90.000 de euro!

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării