main logo
600

Skoda va lansa un nou hatchback până la finalul anului

Skoda va lansa un nou model hatchback compact până la finalul anului.

Skoda va lansa un nou hatchback până la finalul anului

Skoda va lansa un nou model hatchback compact până la finalul anului. Deşi nu este anunţat ca un înlocuitor pentru Rapid, noul hatchback Skoda are rolul de a concura cu succes modele consacrate din segment, precum Ford Focus sau Opel Astra, relatează Știri.md cu referire la promotor.ro.

Alain Favey, şeful Skoda pe vânzări şi marketing, a confirmat anterior pentru Autocar.co.uk că noul model nu va purta numele Rapid, ci va avea un nume nou. "Prezenţa noastră în segment este foarte umilă. Cu actualul Rapid Spaceback, nu am reuşit să convigem clienţii că suntem un competitor credibil", a declarat Favey. Potrivit acestuia, noul hatchback Skoda va beneficia de un design modern şi tehnologii noi.

O schiţă prezentată de Skoda astăzi oferă informaţii despre design. Acesta urmează liniile conceptului Vision RS, dezvăluit la Salonul Internaţional Auto de la Paris.

Modelul cu cinci uşi va fi prima maşină Skoda care va folosi platforma MQB AO a grupului Volkswagen, prezentă deja pe Seat Ibiza sau VW T-Roc. Noua Fabia, care va fi lansată în 2020, şi noul SUV compact al mărcii vor utiliza şi ele această platformă.

Potrivit Skoda, platforma va permite noului hatchback să aibă dimensiuni exterioare tipice unei compacte, precum şi un interior generos, iar la bord se vor afla "numeroase sisteme de asistenţă inovatoare pentru acest segment".

Totodată, va fi primul model Skoda care va fi echipat cu un nou sistem infotainment, care ulterior va fi preluat şi pe alte modele din gamă.

La capitolul motorizări, Skoda va oferi atât variante pe benzină cât şi diesel, printre ele aflându-se şi unitatea VW pe benzină în trei cilindri cu capacitate de un litru şi puteri cuprinse în 84-109 CP, precum şi un motorul pe benzină de 1.5 litri şi 148 CP. Nu există în plan motorizări hibride sau pur electrice pentru acest model.

Skoda Rapid este al doilea cel mai bine vândut model al constructorului ceh la nivel mondial, după Octavia. În 2017 s-au comercializat peste 210.000 de unităţi. Favey estimează dublarea vânzărilor pentru noul model.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării