main logo
1738

Situaţia din industria auto germană se deteriorează puternic

Situaţia actuală din industria auto germană s-a deteriorat puternic în luna august, comunică institutul german ifo.

Situaţia din industria auto germană se deteriorează puternic

În cadrul sondajului ifo, valoarea indicatorului a scăzut la minus 10 puncte, faţă de plus 7,5 puncte în iulie, transmite Știri.md cu referire la mediafax.ro.

Cu toate acestea, aşteptările s-au îmbunătăţit într-o oarecare măsură, de la minus 4 puncte la zero. Este pentru prima dată din aprilie când climatul general a fost sub zero.

"Întunecarea generală a atmosferei din economie se reflectă şi în sectorul auto", spune Oliver Falck de la Institutul ifo, "furnizorii fiind mult mai pesimişti decât producătorii".

Climatul în rândul producătorilor s-a întors la minus 1,6 puncte, în scădere de la plus 5,8 puncte în luna precedentă.

Acest lucru vine după evaluările semnificativ mai pesimiste ale situaţiei actuale, cu minus 2,5 puncte, faţă de plus 18 puncte în luna precedentă. Pe de altă parte, aşteptările au crescut de la minus 5,8 puncte la minus 0,7 puncte.

În rândul furnizorilor, climatul de afaceri a scăzut până la minus 11,4 puncte, faţă de minus 4,9 puncte în iulie. Şi aici, companiile şi-au evaluat situaţia actuală ca fiind semnificativ mai proastă decât în luna precedentă.

Aşteptările nu au reuşit să compenseze acest pesimism, îmbunătăţindu-se doar uşor.

În acelaşi timp, companiile sunt mai reticente în ceea ce priveşte angajarea de personal. Acest indicator al planurilor de angajare din industrie s-a prăbuşit la minus 3,6 puncte, de la plus 9,5 puncte, la minus 3,6 puncte.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării