main logo
374

Șeful VW: Vom depăşi criza semiconductorilor în a doua parte a anului

După rezultate solide raportate în primul semestru din 2021, șeful Volkswagen, Herbert Diess, este încrezător că producătorul auto va depăşi în a doua parte a anului problemele cauzate de majorarea preţurilor la materiile prime şi deficitul de semiconductori.

Șeful VW: Vom depăşi criza semiconductorilor în a doua parte a anului

Criza provocată de pandemie în industria auto s-a încheiat, iar criza semiconductorilor este aproape de final, este de părere CEO-ul grupului VW, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

"Din acest motiv, sunt încrezător privind evoluţia generală în semestrul doi din 2021,” a declarat şeful VW, într-un interviu acordat DPA.

“Cu certitudine ne vom confrunta cu noi restricţii (n.a. pe fondul pandemiei), dar orice problemă poate fi rezolvată prin flexibilitate în producţie,” a afirmat Diess.

Şeful VW, care a semnat recent prelungirea cu patru ani a contractului său, se aşteaptă ca producătorul auto să recupereze în trimestrul patru din 2021 decalajul provocat de deficitul de semiconductori.

Din cauza acestuia, producţia VW a scăzut cu sute de mii de vehicule.

Diess a dat asigurări că cererea a revenit în urma şocului provocat de pandemie.

“Avem registrul de comenzi plin, aşa cum se întâmpla rareori în trecut. De asemenea, cererea pentru vehicule electrice este solidă,” a anunţat şeful grupului german. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării