main logo
1049

Șeful Alfa Romeo: Dacă nu ai modele electrificate, ești mort

Alfa Romeo va utiliza o platformă Stellantis pentru viitoarele sale modele electrificate, urmând să renunțe la arhitectura folosită în prezent de Giulia și Stelvio.

Șeful Alfa Romeo: Dacă nu ai modele electrificate, ești mort

Jean-Philipe Imparato, noul șef Alfa Romeo și fostul conducător al brandului Peugeot, a avut o întâlnire cu presa italiană în care a oferit câteva informații cu privire la viitorul mărcii din Torino, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

Electrificarea devine cuvântul de ordine și pentru Alfa Romeo, care va renunța la actuala platformă Giorgio pe care sunt construite Giulia și Stelvio.

În schimb, italienii vor folosi arhitectura STLA a grupului Stellantis pentru viitoarele sale modele electrificate. 

“Dacă nu ai modele electrificate, ești mort,” a spus Imparato, subliniind că Alfa Romeo va lansa în viitor doar mașini electrice sau hibrizi cu încărcare la priză. 

Șeful constructorului a confirmat amânarea proiectului Tonale cu 12 săptămâni, spunând că lansarea va avea loc anul viitor, iar producția ar urma să înceapă la Pomigliano în martie 2022. 

Imparato a vorbit și despre un alt SUV Alfa Romeo, mai mic decât viitorul Tonale, care va fi fabricat în Polonia și va utiliza platforma lui Jeep Renegade.

Potrivit presei italiene, viitorul model va primi numele Brennero. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării