main logo
1941

S-au blocat în noroi și nu au putut ieși cu mașina din câmp: Voluntarii i-au ajutat

În Moldova există un grup de voluntari, pasionaţi de off-road, cu maşini foarte pregătite pentru a înainta în teren dificil, care, pe lângă faptul că participă adeseori la competiţii sportive sau pur şi simplu fac periodic escapade cu ele, mai şi ajută alţi şoferi care au nevoie de ajutor, când se pomenesc cu o defecţiune sau rămân împotmoliţi undeva, grupul de voluntari având denumirea de Rescue 4x4 Moldova.

S-au blocat în noroi și nu au putut ieși cu mașina din câmp

Astă-noapte, aceşti voluntari au avut parte de una din cele mai lungi operaţiuni de recuperare pe care au derulat-o vreodată şi ea a vizat scoaterea din noroi a unui Opel Vectra, cu mai mulţi tineri la bord, informează Știri.md cu referire la piataauto.md.

Totul a fost mai complicat decât am crede, întrucât acei tineri s-au împotmolit aseară şi abia azi-dimineaţă, pe la ora 7, au ieşit la drum uscat.

Tinerii sunt originari din Mereni, iar cel de la volan are permis de conducere, ne-au confirmat cei de la Rescue 4x4. Ba mai mult, tinerii au fost amabili şi lucizi pe tot parcursul comunicării şi operaţiunii de recuperare, ne-au comunicat pasionaţii de off-road. Dar lipsa de experienţă, în paralel cu o dorinţă tinerească de aventură, i-a dus pe un traseu izolat din zona raionului Orhei. Inevitabil, pe drumurile de iarnă târzie spre primăvară devreme, Opelul Vectra s-a împotmolit aseară.

Iniţial, cei patru tineri au încercat să iasă cu forţele proprii, dar erau prea departe de un drum pavat, iar maşina părea că nu mai are şanse să iasă. Aşa că pe la ora 21:00 le-au scris celor de la Rescue 4x4 Moldova, întrebându-i dacă ar putea să-i ajute. Iniţial, unul dintre pasionaţii de off-road a reacţionat la solicitare şi a pornit în ajutor cu un Nissan Terrano.

Până a ajuns în locul izolat în care se aflau tinerii, a fost deja aproape ora 2 noaptea. Nissan-ul avea în portbagaj o funie dinamică de tractare, care nu e cea mai potrivită în asemenea cazuri, dar de multe ori e salvatoare. Opelul a început a fi tractat, dar tinerii nu au respectat distanţa faţă de maşina din faţa lor şi funia s-a învârtit pe axul uneia dintre roţile din faţă, blocând-o complet.

A urmat o operaţiune de descâlcire a funiei de pe roată, care, cu utilajele existente, pe un sol atât de moale, era aproape imposibilă. Aşa că în scurt timp în ajutor a mai venit un al doilea pasionat de off-road, cu un Daihatsu Rocky, cu mai multe accesorii de intervenţie în portbagajul său, dar şi cu un troliu pe maşină. A urmat întâi descâlcirea funiei de pe roată, cu tractarea printr-un scripete fixat de un copac, în spatele maşinii.

După asta a urmat şi tractarea maşinii propriu-zise, toată operaţiunea finalizându-se către ora 7 dimineaţa. Maşinile pasionaţilor de off-road au avut nevoie de o spălătorie profundă după această intervenţie, fiind complet acoperite cu noroi de la toată tratarea şi aruncarea de noroi de pe anvelopele de off-road. Şi va fi nevoie şi de o funie nouă de tractare, cea care a fost încolăcită pe roată fiind deja deteriorată.

La final, cei patru tineri au scăpat nevătămaţi din aventura lor, la fel ca şi Opelul, care va avea nevoie doar de o spălare profundă.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării