main logo
422

Rusia vrea să elimine taxele de drum pentru șoferii de mașini electrice

Guvernul de la Moscova va elimina taxele de drum pentru cetățenii care achiziționează și conduc mașini electrice, inițiativă ce face parte dintr-un pachet de măsuri pentru popularizarea vehiculelor cu emisii zero.

Rusia vrea să elimine taxele de drum pentru șoferii de mașini electrice

Autoritățile din Rusia au elaborat o strategie prin care să încurajeze populația să facă tranziția de la vehiculele cu ardere internă către cele cu emisii reduse sau chiar zero, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

În prezent, electricele reprezintă doar 0.05% din totalul vânzărilor de autovehicule pe piața din Rusia.

Executivul condus de Mikhail Mișustin își propune ca vânzările de electrice să crească la 25.000 de unități pe an până în 2024 și să aibă o cotă de 10% din totalul de mașini noi comercializate la nivelul anului 2030. 

Potrivit presei din Rusia, doar circa 2.000 de kilometri din țară sunt “cu taxă”, dintr-un total de peste 1.5 milioane km. 

Oficialii de la Moscova vor să ofere bonusuri și subvenții pentru achiziția de mașini electrice și construirea de fabrici pentru acestea pe teritoriul Rusiei. 

În următorii 10 ani, Rusia vrea să investească circa 10 miliarde de euro în promovarea mașinilor electrice și a celor alimentate cu hidrogen.

În 3 ani, autoritățile ruse vor să înființeze 9.000 de stații de încărcare, urmând ca totalul acestora să atingă borna 72.000 în 2030. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării