main logo
705

România a creat o aplicație pentru cei care vor să-și cumpere maşină

Registrul Auto Român a pus de astăzi în funcţiune o aplicaţie prin care piaţa auto va fi echilibrată şi datul kilometrajului înapoi va fi mai dificil pentru că se poate căuta vehiculul într-o bază de date.

România a creat o aplicație pentru cei care vor să-și cumpere maşină

„Istoric Vehicul” este disponibilă pe site-ul RAR şi îi ajută pe cei interesaţi să afle date esenţiale despre autoturismul pe care şi-l doresc: verificările periodice efectuate, date tehnice şi, cel mai important, numărul real de kilometri, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Mai este nevoie de seria de şasiu a maşinii şi de o adresa de e-mail. Răspunsul este primit aproape instantaneu pe site-ul Registrului Auto Român sau pe aplicaţia gratuită.

George Dincă, director general la Registrul Auto Român „Dacă, la un moment dat, în acest istoric apare o cifră care nu este reală, cumpărătorul poate fi alertat şi atenţionat că a fost umblat la odometru”.

Comercianţiii de maşini second-hand cred că implementarea aplicaţiei va diminua fenomenul falsificării kilometrajului.

Nicolae Răgălie, director de târg auto „Este şi pentru cumpărător un avantaj pentru că poate să şi obţină informaţii importante, dar şi pentru vânzători, şi dispare cu acest site problema aceea că s-au dat km înapoi”.

În medie, 150 de maşini vin zilnic la sediile RAR pentru verificări.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării