main logo
800

Rivalul lui Tesla Model 3 a fost prezentat oficial la Shanghai

Auto Shanghai 2019 va găzdui premiera noului automobil electric chinezesc Polestar 2 care va rivaliza cu Tesla Model 3.

Piaţa auto chineză într-o creştere spectaculoasă. Salonul Auto de la Shanghai a devenit unul dintre cele mai importante pentru industrie. Pe lângă marii constructori de automobile, aici îşi prezintă noutăţile şi producătorii chinezi, transmite Știri.md cu referire la Autoexpert.ro

Polestar este unul dintre ei iar produsul ce va fi lansat se numeşte Polestar 2. Acesta este full electric şi va fi construit în Luqiao, provincia Zhejiang începând cu anul 2020.

Deţinută de Zhejiang Geely Holding şi în colaborare cu Volvo Cars, uzina Luqiao va produce modelul Polestar 2 alături de automobile Volvo şi Lynk & Co cu care împarte platforma tehnică.  Polestar 2 este prima maşina din această gamă ce utilizează şasiul modular comun pentru un tren de rulare complet electric.

„Avându-i alături pe Geely şi Volvo, beneficiem de expertiza lor în domeniu. Vom intra pe piaţa chineză începând cu anul viitor şi suntem optimişti cu privire la viitorul modelului Polestar 2”, spunea Thomas Ingenlath, directorul executiv al Polestar.

Anul acesta, Polestar va deschide primul showroom în Norvegia, după un concept denumit Polestar Space. Aesta va permite clienţilor să configureze online autoturismul dorit. Dacă se doresc informaţii suplimentare sau programarea unui test-drive se poate apela la un expert Polestar. Pe piaţa chineză, Polestar se va extinde în 11 oraşe până la finele anului 2020.

Modelul Polestar 1 a fost lansat în 2017, fiind un GT hibrid de 600 CP, cu o autonomie de 150 km, cea mai lungă din lume pentru un hibrid. La Salonul de la Shanghai va fi lansat Polestar 2, primul full electric al companiei proiectat să concureze cu Tesla Model 3. Pe viitor se are în vedere un SUV full electric.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării