main logo
401

Renault şi Nissan vor fuziona înainte de anul 2020

Producătorii auto Renault şi Nissan revizuiesc structura alianţei lor însă este puţin probabil să fuzioneze într-o singură entitate în acest an sau anul viitor, a declarat miercuri directorul general al alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn.

Renault şi Nissan vor fuziona înainte de anul 2020Renault şi Nissan vor fuziona înainte de anul 2020.

Cu ocazia unei conferinţe, Carlos Ghosn a reiterat că partenerii examinează modalităţile prin care să poată fi consolidată alianţa şi să reducă semnele de întrebare referitoare la supravieţuirea alianţei după eventuala sa plecare, transmite Știri.md cu referire la jurnalul.ro.

Întrebat însă dacă acest lucru ar putea însemna transformarea alianţei într-o singură entitate listată pe o singură bursă, Ghosn a răspuns: "Nu cred că vom vedea acest lucru în acest an sau anul viitor".

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault. În ultima perioadă, în presă au apărut informaţii referitoare la o fuziune completă între Nissan şi Renault.

"Cum să menţinem durabilitatea sistemului alianţei, să integrăm toate aceste societăţi cu identităţi puternice şi în acelaşi timp să avem un sistem care să nu preocupe anumiţi acţionari care spun că aceasta va înceta atunci când fondatorii sau liderii actuali vor pleca, este o chestiune fundamentală", a subliniat directorul general al alianţei. "Nu cred că toate acestea vor fi reglate într-un an, nu cred că este un subiect pe termen scurt dar este ceva la care trebuie să găsim o soluţie", a adăugat Carlos Ghosn.

Alianţa Renault-Nissan, care include şi grupul auto nipon Mitsubishi Motors, a fost în 2017 cel mai mare producător de vehicule de pasageri dar în prezent partenerii vor să consolideze alianţa înainte ca preşedintele Carlos Ghosn să se retragă după aproape 20 de ani la conducere. Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării