main logo
1387

Renault și Dacia ar putea limita noile modele la 180 km/h ca Volvo

Potrivit presei germane, Renault și Dacia ar putea limita noile modele la 180 de km/h din motive de siguranță.

Renault și Dacia ar putea limita noile modele la 180 km/h ca VolvoFoto: automarket.ro

Pentru asta, mașinile celor doi constructori vor fi echipate cu un așa numit sistem Safety Coach, transmite Știri.md cu referire la Automarket.ro.

În primăvara anului 2019, Volvo ne anunța ca toate noile modele din portofoliu vor fi limitate la 180 de km/h din motive de siguranță. 

"Viziunea noastră este că nimeni nu ar trebui să își piardă viața, sau să fie rănit grav, într-un model nou Volvo," spuneau atunci mai marii companiei.

Măsura a intrat în vigoare anul trecut și din câte se pare, și alți producători de automobile vor să urmeze exemplul suedezilor.

Potrivit publicației germane Spiegel, Luca de Meo, șeful Renault, le-ar fi spus acționarilor că viteza excesivă este motivul principal pentru accidentele soldate cu pierderea de vieți omenești. Tocmai de aceea, constructorul din Hexagon vrea să limiteze noile modele la 180 de km/h.

Renault va implementa această decizie cu ajutorul unui sistem numit Safety Coach. Acesta monitorizează limitele de viteză pe anumite porțiuni de drum, și condițiile suprafeței de rulare, și ajustează viteza în consecință.

Și noile modele Dacia vor fi, de asemenea, limitate la 180 de km/h, după cum susține aceeași sursă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării