main logo
639

Renault sărbătorește 60 de ani ai modelului R4 cu o mașină zburătoare

Constructorul francez a lansat în urmă cu 60 de ani modelul R4. Mașina este unul dintre modelele emblematice ale industriei auto. Prin urmare, cu ocazia acestei aniversări, Renault a dezvăluit un R4 zburător, botezat AIR4.

Renault sărbătorește 60 de ani ai modelului R4 cu o mașină zburătoare

Anul acesta, modelul Renault 4 împlinește 60 de ani de când a fost lansat, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

Mașina a avut parte de o viață lungă, fiind produsă din 1961 până în 1992. Mașina a fost vândută în 8 milioane de exemplare pe parcursul acestor 31 de ani.

În perioada recentă, Renault a dezvăluit mai multe concepte și prototipuri pe baza lui R4, inclusiv un exemplar care a fost convertit în mașină electrică.

Acum, constructorul francez a lansat un concept de mașină zburătoare, inspirată de Renault 4, numit AIR4.

Aceasta este o dronă cu o caroserie modernizată a lui R4, construită cu ajutorul specialiștilor în drone de la TheArsenale.

Sub partea din față a caroseriei se află o balama, astfel accesul în dronă se face prin deschiderea către față a întregii mașini.

AIR4 va putea zbura cu ajutorul a patru elice cu două pale fiecare, iar drona este alimentată cu o baterie litiu-ion cu o capacitate de 22.000 mAh.

Puterea totală a sistemului de propulsie este de 90.000 mAh, iar viteza maximă este de 26 de metri/secundă, adică 94 km/h.

Elicele lui AIR4 generează 95 de kilograme de forță de împingere, ceea ce îi permite acestuia să zboare la altitudini de până la 700 de metri.

La interior se păstrează configurația simplă regăsită pe un Renault 4. Singurul element modern este un ecran digital amplasat central, care înlocuiește bordul clasic.

Directorul de marketing global Renault, Arnaud Belloni, a declarat că acest concept AIR4 sugerează cum ar putea să arate Renault 4 în următorii 60 de ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării