main logo
460

Renault investește un miliard de euro pentru a construi mașini electrice

Renault va investi aproximativ 1 miliard de euro pentru a mări capacitatea de producție a mașinilor sale electrice în Franța și pentru dezvoltarea de noi modele.

Renault investește un miliard de euro pentru a construi mașini electrice

Capacitatea de producție a modelului Zoe la uzina din Flin, din vestul Parisului, singura care construiește micuța electrică, se va dubla atunci când viitoarea generație va ajunge pe liniile de asamblare. În același timp, Renault anunță că uzina Douai va fi echipată pentru a construi mașini electrice pe o platformă nouă, dezvoltată în colaborare cu partenerul japonez Nissan, transmite Știri.md cu referire la autoexpert.ro.

“Accelerarea investițiilor noastre în Franța pentru construirea mașinilor noștri vor spori competitivitatea și atracția față de modelele noastre”, spune CEO-ul Renault, Carlos Ghosn, șef și pentru Nissan și Mitsubishi Motors.

Uzina din Cleon își va tripla capacitatea de producție a motoarelor electrice, în timp ce un alt centru de producție aflat în estul Franței, Maubeuge, va primi investiții în echipamente pentru viitoarea generație Kangoo, care va avea și o versiune electrică, ce va purta denumirea Kangoo Z.E..

Începând cu 2021, Renault va dezvolta și o nouă generație de motoare electrice.

Investițiile fac parte din strategia Drive the Future a companiei Renault, care are ca principal obiectiv obținerea unei cifre de afaceri de peste 70 de miliarde de euro până în 2022. Planul include și investiții estimate la 18 miliarde de euro în cercetarea și dezvoltarea a 8 modele electrice și alte 12 electrificate, care vor ajunge pe piață până în 2022.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării