main logo
451

Renault investește un miliard de euro în mașini electrice

Renault anunțat recent o serie de detalii cu privire la planurile pentru extinderea producției de mașini electrice la 4 uzine pe care le deține în Franța, preconizând o investiţie de un miliard de euro.

Renault investește un miliard de euro în mașini electrice

Astfel, constructorul va extinde uzina de la Flins pentru ca producția lui Renault Zoe să se dubleze, în contextul cererilor în creștere și ca urmare a faptului că acesta este singurul loc în care se produce modelul electric. În prezent, Renault Zoe este mașina electrică cu cele mai bune vânzări pe continentul european, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

De asemenea, uzina din localitatea Douai va fi modernizată pentru ca în viitor să găzduiască o nouă platformă comună cu Nissan și Mitsubishi pe baza căreia vor fi dezvoltate noi modele electrice.

Producătorul nu a oferit niciun fel de detalii cu privire la noile modele electrice pe care le va scoate de pe liniile de producție, însă decizia face parte din planul anunțat încă de anul trecut pentru 2022.

Pe de altă parte, Renault va investi și în uzină din localitatea Cleon pentru a tripla producția de motoare electrice, în timp ce uzina de la Maubeuge va primi un upgrade pentru a putea produce și versiunea electrică a viitoarei generații Kangoo.

Conform strategiei pentru 2022, Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi va lansa 12 modele electrice până în 2022.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării