main logo
264

Renault ar putea avea un motor la fel de puternic ca Ferrari și Mercedes

Renault admite că a avut un deficit de aproximativ 25 de cai putere în curse în acest sezon, însă anticipează că anul viitor performanțele motorului vor fi similare cu cele înregistrate de Ferrari și Mercedes.

Renault ar putea avea motor la fel de puternic ca Ferrari și Mercedes

Renault a avut dificultăți să lupte cu Mercedes și Ferrari după trecerea la noile motoare turbo V6 de 1.6 litri, element care a determinat inclusiv Red Bull să renunțe la serviciile sale în favoarea unei colaborări riscante cu Honda, transmite Știri.md cu referire la Automarket.

Constructorul francez a admis acum că deficitul a fost unul semnificativ în special în calificări, în timp ce în cursă diferențele față de rivali au fost mai mici.

,,În curse ne-au lipsit 20-30 de cai putere, care în anumite curse puteau fi recuperați datorită șasiului Red Bull. Dar estimările noastre arată un deficit de circa 50 de cai putere în calificări, ceea ce este semnificativ", a declarat Cyril Abiteboul, șeful celor de la Renault.

Cu toate acestea, Abiteboul este optimist că în sezonul următor Renault va ajunge la un nivel similar cu cel înregistrat de Ferrari și Mercedes, fără însă să ofere amănunte cu privire la îmbunatățirile pe care le va introduce.

,,Ne concentrăm în primul rând pe dezvoltarea motorului. Anul viitor nu vreau să fiu nevoit să spun că ne-a lipsit multă putere în calificări. Nu există niciun motiv pentru care să nu putem să reducem diferența de Mercedes și Ferrari pe parcursul iernii. Cu șasiul ne va lua ceva mai mult timp", a adăugat el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării