main logo
627

Recordul mondial pentru cel mai lung drum parcurs de o mașină electrică

Prototipul chinezesc Aiways U5 a stabilit un record pentru cel mai lung drum parcurs de un vehicul electric, după ce a efectuat o călătorie de peste 15.000 de kilometri din China până în Germania pe parcursul a aproape două luni.

Recordul mondial pentru cel mai lung drum parcurs de o mașină electrică

Constructorii din China încep să dezvolte diverse modele electrice pentru piața europeană, iar Byton este probabil cel mai popular exemplu după prezentarea oficială a SUV-ului M-Byte, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

Există însă și start-up-uri mai puțin cunoscute care încearcă să câștige atenția prin alte metode, iar din această categorie face parte și Aiways.

Compania cu sediul în Shanghai a adoptat o strategie inedită și a stabilit un record mondial pentru cel mai lung drum parcurs de o mașină electrică.

Performanța a fost realizată cu două prototipuri ale modelului electric Aiways U5, care au plecat din localitatea Xi’an (China) în 17 iulie și au ajuns la Frankfurt (Germania) în 7 septembrie.

Pe parcursul celor 53 de zile, prototipurile au traversat inclusiv Kazahstan, Rusia, Finlanda, Norvegia, Suedia și Danemarca și au parcurs în total 15.022 de kilometri.

De departe, cele mai mari provocări au fost reprezentate de Deșertul Gobi și de stepa din Kazahstan, acolo unde opțiunile pentru încărcarea bateriilor sunt foarte limitate. Practic, cele două prototipuri s-au bazat pe sursele de încărcare de voltaj scăzut utilizate pe parcursul nopților.

Oficialii chinezi menționează că cele două prototipuri sunt echipate cu baterii de 65 kWh, fără însă să dezvăluie autonomia oficială.

Versiunea de serie a SUV-ului electric Aiways U5 va fi disponibilă pentru achiziție în Europa începând din aprilie 2020.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării