main logo
575

Record mondial: O Tesla tractează un avion imens

Tesla are un SUV în portofoliul său. Model X e o mașină imensă, spectaculoasă și, mai ales, electrică. De luna aceasta e și în Cartea Recordurilor.

Record mondial: O Tesla tractează un avion imens

Tesla Model X este atât de puternică, încât a stabilit un record mondial Guinness pentru remorcarea unui avion. Ce vezi în clipul oficial e o mașină electrică care tractează după ea un avion de peste 130.000 de kilograme. E un Boeing 787-9 și a fost „plimbat” de Tesla pe pistă aproape 300 de metri.

Tesla Model X poate, oficial, tracta circa 2.500 de kilograme. Evident, aici și-a depășit cu mult limitele. Avionul face parte din flota companiei Qantas Airways. La bord avea doar doi piloți și o cantitate redusă de combustibil.

Qantas, care utilizează remorchere electrice pentru a trage avioane pe distanțe mult mai scurte pentru două aeroporturi din Australia, a declarat că acest eveniment publicitar a încercat să atragă atenția asupra eforturilor sale de sustenabilitate. Era cumva evident că e un eveniment de marketing, scrie Playtech.

Înainte de acest moment, Tesla a reușit să-și facă un capital de imagine excelent printre mașinile electrice. Acum vezi, încă o dată, că aceste mașini nu sunt doar bijuterii pe roți și mofturi.

În ianuarie 2018, tot o Tesla a reușit să tracteze un camion pe zăpadă în timpul viscolului din Statele Unite ale Americii. Mașina era a unui angajat Tesla, iar videoclipul a fost filmat în Raleigh, Carolina de Nord.

Cel care a publicat videoul n-a spus ce cauciucuri avea mașina, dar, conform publicației Jalopnik, iernile în Raleigh nu sunt atât de grele, cât să fie impuse anvelope de iarnă.

Altfel, dacă aveai îndoieli că o mașină electrică poate fi și puternică, ei bine, aceste două cazuri îți arată că unele modele pot fi suficient de bune cam pentru orice ai vrea. Sigur, asta nu rezolvă problema încărcării și a stațiilor încă limitate de alimentare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării