main logo
921

Reacția dură a lui Musk după ce o Tesla a luat foc din senin

Constructorul auto american Tesla a anunţat luni că a trimis o echipă de investigaţii la Shanghai, după ce pe Internet a apărut o înregistrate video care arată cum un automobil electric produs de Tesla a izbucnit brusc în flăcări, transmite AFP.

Reacția dură a lui Musk după ce o Tesla a luat foc din senin

Provenită de la o cameră de supraverghere, înregistrarea video a fost publicată duminică pe reţeaua socială Weibo, cu hasthtag-ul "Tesla ia foc singura" ("Tesla self-ignites"), şi a strâns zeci de milioane de vizualizări.

Înregistrarea video surprinde o maşina Tesla parcată într-un garaj care scoate fum de sub capota, cu câteva momente înainte sa fie cuprinsa de flăcări, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Tesla nu a confirmat despre ce model este vorba însă comentariile de pe reţelele sociale susţin că este vorba de Model S.

„Urmează să contactăm şi să cooperăm cu autorităţile relevante pentru a înţelege ce s-a întâmplat. Potrivit informaţiilor disponibile până acum nu au fost victime”, a reacţionat Tesla într-un mesaj publicat pe contul său oficial de Weibo.

Incidentul a ajuns, cum era și de așteptat, și la urechile CEO-ului Elon Musk, care a reacționat dur pe contul oficial de Facebook. 

Fără să amintească de imaginile în cauză, Musk a scris: „Peste un milion de incendii provocate anual de motoarele cu ardere internă (este chiar în descriere! - n.r. ideea de incendiu) și mii de decese, însă un incendiu la o mașină Tesla care nu a produs nicio victimă este cea mai importantă știre. De ce acest dublu standard? Nu este o întrebare retorică”.

Miliardarul a continuat: „Realitatea este că Tesla, ca majoritatea mașinilor electrice, are cu 500% mai puține șanse să ia foc decât un motor cu ardere internă, care presupune o mare cantitate de combustibil foarte inflamabil. De ce nu menționează nimeni niciodată asta? Când citiți articole părtinitoare în care personajul negativ este Tesla, vă rog întrebați-vă de ce. Poate există un motiv întemeiat pentru care sunt scrie, iar acesta este evident”.

Elon Musk a încercat să facă și o glumă despre modul în care sunt prezentate anumite știri despre compania pe care o conduce, pornind de la ideea că Tesla ar lansa un suflător de frunze. Astfel titlul curat al știrii ar fi: „Tesla va dezvolta un suflător de frunze electric și silențios”.

Dar, în opinia lui, presa ar folosi pentru această știre un titlul de genul: „Tesla explodează” (n.r. - un joc de cuvinte. „to blow” se traduce în română și prin „a sufla”, și prin „a exploda”, cuvântul englezesc pentru suflător de frunze fiind „leafblower”).

Acesta este ultimul incident care afectează imaginea Tesla în acest an, tocmai într-un moment în care grupul încearcă să îşi extindă prezenţa în China.

În luna ianuarie, Tesla a rechemat la service peste 14.000 de autoturisme Model S în China, în cadrul eforturilor demarate la nivel global pentru a înlocui airbag-urile produse de firma japoneză Takata.

În luna martie, o greşeală de etichetare făcută de administraţia vamală din Shanghai a dus la suspendarea temporară a aprobărilor pentru un lot de autoturisme Tesla.

Constructorul auto american construieşte în prezent la Shanghai prima sa uzină de asamblare din afara SUA. În acest fel Tesla vrea să se implanteze mai bine pe cea mai mare piaţă auto din lume şi să evite impactul tensiunilor comerciale dintre Beijing şi Washington.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării