main logo
912

Raport: Mașinile Lexus, cele mai fiabile din lume. Fiat, pe ultimul loc

Lexus, marca de mașini de lux a gigantului japonez Toyota, este pentru al optulea an cel mai fiabil brand auto, în vreme ce Fiat a coborât pe ultima poziție, potrivit unui clasament realizat de către compania de consultanță J.D. Power, citat de Reuters.

Raport: Mașinile Lexus, cele mai fiabile din lume

Aceasta din urmă calculează numărul de probleme înregistrate de de posesori în ultimele 12 luni, raportat la 100 de mașini vândute, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

Studiul este bazat pe răspunsurile a 32.952 proprietari de mașini, fiind vorba de modelele din gama 2016. Acestea au fost testate însă după trei ani de la cumpărare. 

Cu cât numărul de probleme este mai mic, cu atât poziția mărcii este mai sus. Lexus a avut 106 probleme la suta de mașini, în vreme ce locul al doilea a fost împărțit de către Porsche și Toyota, compania-mamă. 

Clasamentul continuă cu Chevrolet, BMW, Audi, Hyundai, Kia, Volkswagen, Mercedes, Subaru, Nissan, Volvo și Land Rover. 

Ce deține fiecare grup Chevrolet este parte a grupului General Motors, în vreme ce Kia este deținută de Hyundai. Audi este parte a Volkswagen. 

Land Rover este controlat de către grupul indian Tata Motors, în timp ce Volvo este proprietatea chinezilor de la Geely. Chrysler, care era pe ultimul loc în topul din 2018, a urcat două locuri, dar marca soră Fiat a căzut pe ultimul loc. 

Fiat și Chrysler se află în același grup auto, Mărcile franceze Renault, Peugeot și Citroen nu se găsesc în clasament, acestea nefiind prezente în SUA.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării