main logo
5846

Radare mobile lângă Orhei: 600 de șoferi, amendați într-o singură zi

La începutul săptămânii, Inspectoratul Național de Patrulare a derulat o acțiune pe traseul Chișinău – Orhei pentru combaterea încălcării regimului legal de viteză, deoarece mulți șoferi depășesc limita de viteza și nu conștientizează că siguranța lor și a celor din jur depinde de ei.

Radare mobile lângă Orhei: 600 de șoferi, amendați într-o singură zi

Astfel, două mașini capcană echipate cu „Radar” au fost amplasate regulamentar, una pe centura de ocolire a orașului Orhei, iar a doua, în localitatea Peresecina. Imediat după fixarea încălcării, în regim online se transmitea informația inspectorilor de patrulare, care se aflau în apropriere, cu ulterioara stopare și documentare.

Pe parcursul unei zile, doar într-o singură localitate și direcție de circulație, 615 de conducători auto au depășit limita de viteză admisă, dintre care 104 mașini cu numere străine. Din numărul total, la fața locului au primit proces-verbal 263 de șoferi (42,7%) și anume:
-132 de șoferi au depășit cu până la 20 km/h;
- 118 de șoferi cu 20 - 40 km/h;
- 11 conducători auto - mai mult de 40 km/h a vitezei maxime admise.

Inspectoratul Naţional de Patrulare menționează că ceilalți 352 de conducătorii auto vor primi la domiciliu documentul control trafic al încălcării și citația de prezentare la Centrul Unic de Monitorizare și Control.

Scopul Inspectoratului Național de Patrulare este să prevină accidentele de circulație, pentru ca nimeni să nu fie rănit sau ucis pe drumurile publice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării