main logo
556

Proiect de lege: rămâi fără permis dacă faci live pe Facebook la volan

Speriați de numărul tot mai mare al accidentelor cauzate de inconștiența șoferilor care folosesc telefonul în timp ce conduc, parlamentarii vor să schimbe legea.

Proiect de lege: Rămâi fără permis dacă faci live pe Facebook la volan

Cine va lua mâna de pe volan ca să filmeze sau să vorbească la telefon va plăti amenzi usturătoare. Dacă astfel de comportamente se repetă, șoferii vor rămâne chiar fără permis de conducere, transmite Știri.md cu referire la TVR.

Doi din trei români fumează, mănâncă sau folosesc telefonul mobil în timp ce conduc. Un obicei care îi poate costa viața.

Ca să controleze acest fenomen, parlamentarii vor acum să schimbe legea.

După ce legea va fi schimbată, iar cei care filmează sau transmit live pe o rețea de socializare vor fi prinși de poliție, vor avea permisul suspendat timp de 3 luni, iar amenda ar putea depăși 6.000 de lei românești (echivalentul a peste 25.000 de lei moldovenești). La a doua abatere, s-ar putea ajunge chiar la anularea dreptului de a conduce.

Profesioniștii din domeniul auto au atras atenția constant asupra pericolelor.

Doar anul trecut, pe șoselele din România s-au produs aproape 9.000 de accidente grave care s-au soldat cu peste 1.900 de decese, alte 8.000 de persoane rănite grav și 3.600 care au suferit răni ușoare.

Proiectul de lege este acum în Parlament, unde urmează să fie supus la vot, și ar putea fi adoptat până la sfârșitul anului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării