main logo
1054

Primul BMW care chiar iese din banal: Ce are special modelul anunțat

BMW M, divizia de motorsport a producătorului auto german, a anunțat că dezvoltă prima sa mașină electrică cu baterie pe baza viitoarei i4 EV.

Primul BMW care chiar iese din banal: Ce are special modelul anunțat

Potrivit CarAdvice, CEO-ul BMW M, Markus Flasch, a făcut declarația în timpul unui eveniment de presă pentru presa australiană, unde a mai spus că mașina va fi dezvăluită anul viitor și se va încadra în „segmentul de performanță” al companiei, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Când vei putea conduce noua mașină electrică de la BMW

„Anul viitor vom lansa prima mașină electrică cu baterie M pe segmentul de performanță, bazată pe i4. Apoi, lucrăm la mașini hibride electrificate și de înaltă performanță, dar este prea devreme pentru a dezvălui care vor fi”, a declarat CEO-ul BMW.

După cum a remarcat CarAdvice, înseamnă probabil că vehiculul va fi mai sportiv decât standardul i4, dar nu va putea să se potrivească cu modelele „performante” ale diviziei, precum BMW M3 și M4.

Flasch a explicat că tehnologiile actuale ale bateriilor încă nu au capacitatea de a alimenta mașinile sale performante și că va fi nevoie de mai mult timp pentru a proiecta una care va reuși performanța.

Compania trebuie să descopere încă câteva lucruri pentru a putea dezvolta un M EV complet, de asemenea: „Cea mai mare întrebare la care să răspund este cum să gestionezi greutatea unei baterii electrice a unei mașini și să ofere în continuare o dinamică specifică M sau stil M”.

CEO-ul nu a avut multe detalii de împărtășit despre mașină, dar dacă este un i4 mai sportiv, atunci ne putem aștepta la specificații mai bune decât versiunea standard.

BMW a dezvăluit anterior că i4 va avea un motor de 390 kW care poate accelera de la zero la 96 de kilometri pe oră în aproximativ patru secunde.

Va avea o viteză maximă de 200 de kilometri pe oră și o baterie de 80 kWh care îi va oferi capacitatea de a rula aproximativ 600 de kilometri cu o singură încărcare.

Se așteaptă ca i4-ul standard să fie disponibil în 2022, ceea ce înseamnă că va trebui să aștepți mai mult de câțiva ani înainte ca versiunea M. să apară.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării