15 979
0
Prevederi legale: Când trebuie montate anvelopele de vară
15 979
0

Avem temperaturi pozitive deja de o perioadă bună de timp, dar mulți șoferi încă nu s-au decis să treacă la anvelopele de vară. Încă se mai așteaptă probabil, la o ”iarnă în aprilie”.

Foto: autoexpert.md

Vă amintiți cu siguranță primăvara în care, în luna aprilie, am avut parte de ninsori abundente și un strat uriaș de zăpadă. 

Iată că atunci, o bună parte din automobiliști au aflat pe propria piele ce înseamnă să te grăbești să schimbi anvelopele de sezon. Unii au rămas întroieniți, alții au ieșit din zăpadă, dar au avut parte de alte surprize neplăcute, transmite Știri.md cu referire la Autoexpert.md.

Și totuși când schimbăm anvelopele de vară? Legea spune că automobilul trebuie să fie echipat cu anvelope potrivite vremii, dacă ninge – cauciucuri de iarnă, dacă e cald și uscat – încălțări de vară.

Asta înseamnă că din punctul de vedere al Regulamentului Circulației Rutiere, puteți merge la vulcanizare fără nici o grijă pentru schimbul de roți. 

În special se referă la automobiliștii care au optat pentru anvelope super moi, pentru ierni înzăpezite sau cei care au cauciucuri cu crampoane.

În aceste zile călduroase, anume acest tip de anvelopă va avea de suferit cel mai mult, așa cum % de cauciuc este mult mai mare și respectiv se uzează mai rapid.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter