main logo
678

Porsche Taycan trece prin testul care te lasă cel puțin fără cuvinte

Știi cât de repede ajunge un Porsche de la 0 la 100 de km/h? Poate că da, poate că nu, dar un Taycan a ajuns de la 0 la 145 km/h și din nou la zero și asta în mai puțin de 11 secunde.

Porsche Taycan trece prin testul care te lasă cel puțin fără cuvinte

Ca testul să fie și mai deosebit, totul s-a întâmplat pe un portavion de unde decolează avioanele de vânătoare, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Porsche Taycan e prima mașină electrică vândută sub această marcă. Nu doar atât, dar, la cum s-a descurcat în acest test, ar putea fi și cel mai mare rival pentru Tesla. 

Mașinile produse și vândute de compania controlată de Elon Musk mereu s-au bucurat de-o reputație bună când a venit vorba de viteză. Taycan s-a descurcat însă și mai bine.

Porsche Taycan încă n-a fost lansat, dar ți-am arătat deja cum e la interior. Iar acum ai ocazia să-l vezi într-un test deosebit pe un portavion care, pe vremuri, recupera astronauți Apollo 11 și Apollo 12 din ocean. USS Hornet are o greutate de 27.500 de tone și-acum a fost suficient de util pentru cel mai îndrăzneț test.

Cât de rapid pornește și oprește un Porsche Taycan

Testul a presupus ca un Porsche Taycan, mașină 100% electrică, să pornească de la zero și să ajungă iar la zero totul pe puntea USS Hornet. 

Totul s-a întâmplat în 10,7 secunde. În acest timp, mașina a accelerat la aproximativ 145 km/h pe oră și-a revenit la zero km/h. Asta fără să lovească siguranța instalată pe puntea portavionului.

Sigur, poți spune că-i o manevră de marketing din partea Porsche. Chiar și așa, e un test care, într-un scenariu real, ți-ar putea salva viața. 

Chiar și Stefan Weckbach, vicepreședinte de produs la Porsche, a spus că-i mai mult un test de amuzament decât unul serios. Dar chiar și așa s-a descurcat admirabil.

Testul de-acum a adus un pic aminte de Range Rover Sport SVR, urcat pe, probabil, cel mai dificil drum de pilotul Ho-Pin Tung. Inutil? Da, se poate spune. Fascinant? Cu siguranță.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării