main logo
1044

Porsche pregătește o versiune electrică pentru Panamera

Potrivit unor informații noi, Porsche se pregătește să lanseze o nouă versiune pur electrică pentru Panamera. Viitorul model va fi bazat pe o platformă nouă, care se va regăsi și la viitoarea generație Taycan.

Porsche pregătește o versiune electrică pentru PanameraFoto: automarket.ro

Porsche Panamera va avea o nouă versiune electrică în viitorul apropiat, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

Informațiile au fost redate de către publicația britanică Autocar, care precizează că viitorul Panamera electric va fi bazat pe o platformă nouă.

Mai exact, este vorba despre platforma SSP Sport (Scalable Systems Platform), care este dezvoltată de către constructorul german.

Noua arhitectură va permite o podea amplasată foarte jos în mașină, mulțumită unui acumulator care va fi foarte subțire, potrivit Autocar.

De asemenea, viitorul Panamera electric va fi vândut alături de versiunile cu motoare convenționale și hibride.

Versiunea electrică va împărtăși platforma SSP Sport cu viitoarea generație Porsche Taycan, programată să debuteze abia în 2027.

Și nu este singura. Deoarece noua platformă va fi și baza unui viitor SUV electric cu 7 locuri, care va fi lansat la jumătatea deceniului curent.

Din informațiile existente, viitorul Panamera electric va avea dimensiuni similare cu versiunea alungită vândută în China.

De asemenea, va avea un sistem de 800 de volți și ar putea fi oferit cu una sau două motoare electrice.

Actuala generație Porsche Panamera a debutat în 2016. Potrivit publicației, modelul de lux urmează să primească un facelift în 2023.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării