360
0
Porsche a prezentat interiorul primului automobil electric
360
0

Porsche s-a angajat să lanseze modelul Taycan, pur electric, în cursul acestui an. Chiar dacă nemții au fost destul de zgârciţi cu imaginile, acum câteva zile a apărut pe internet primul clip video cu interiorul acestui model.

În cazul în care imaginile se vor dovedi reale, noul Taycan va deveni, fără îndoială, una dintre cele mai hi-tech mașini existente pe piață în acest moment, transmite Știri.md cu referire la Autoexpert.md

În imaginile apărute observăm că întreaga planșă de bord este digitală, implicit schimbarea pozițiilor levierului cutiei automate fiind realizată printr-un modul touch inovator.

Amintim că, primul vehicul electric al constructorului german va avea un motor electric ce va face maşina să sprinteze de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 3.5 secunde în modul Turbo. Autonomia sa ajunge la circa 500 km (311 mile) conform standardului NEDC.

De notat că noul Taycan va fi primul model electric din lume care va permite încărcare la stații ultra-rapide, sistemul electric de 800 de volți oferind posibilitatea încărcării la curent continuu în stații de până la 350 de kW. În acest moment, cele mai rapide stații existente în Europa au puterea de 150 kW. Tehnologia îi va permite EV-ului să se alimenteze cu energie pentru 100 km în doar patru minute.

Porsche acceptă deja rezervări pentru Taycan, suma care trebuie achitată în avans fiind de 2.500 de euro sau 2.840 de dolari pentru clienții din SUA.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter