main logo
870

Pilotul automat al unui autoturism Tesla i-a salvat viața șoferului beat

Funcția de pilot automat de la autoturismele Tesla a primit și critici de-a lungul anilor, dar tehnologia avansată ar fi salvat viața unui șofer beat, în Norvegia.

Pilotul automat al unui autoturism Tesla i-a salvat viața șoferului beat

Un tânăr norvegian în vârstă de 24 de ani era în stare de ebrietate la volanul vehiculului Tesla și a adormit, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Din fericire, sistemul de pilot automat al mașinii a evitat un accident fatal. Pățania a fost făcută publică chiar de poliție, pe contul de Twitter, după ce ofițerii au intrat în posesia unei filmări doveditoare care a fost făcută de o persoană aflată în altă mașină.

Vehiculul model S a rămas pe banda lui, chiar dacă șoferul era inconștient, iar funcția de pilot automat a împiedicat coliziunea cu alte mașini.

Când autoturismul nu a mai detectat prezența șoferului, s-a oprit și a acționat luminile de avarie chiar într-un tunel. Serviciile de urgență au ajuns ulterior la fața locului.

Potrivit presei norvegiene, 8% din accidentele mortale înregistrate anual în Norvegia implică un șofer beat. Vineri, 30 noiembrie, șoferul de 24 de ani a avut noroc.

Pe pagina oficială de Twitter, poliția a scris: „O Tesla se oprește în tunel. Se pare că este un bărbat de 24 de ani, a adormit la volan. De asemenea, el este beat și refuză să recunoască că s-a urcat la volan. Dar există un videoclip cu el din mașină... Au fost luate toate probe necesare”.

Poliția a mai precizat că tunelul Nøstvet a fost închis temporar.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării