17 iunie, 11:17
3 206
1
Piaţa auto, în declin: Câte mașini au cumpărat moldovenii în primele 5 luni
17 iunie, 11:17
3 206
1

Numărul maşinilor noi înregistrate în primele 5 luni ale acestui an a scăzut simţitor faţă de perioada similară a anului trecut.

Foto: publika.md

Experţii explică acest declin prin faptul că, în perioada stării de urgenţă, au fost importate mai puţine automobile în ţară, iar moldovenii nu s-au prea grăbit să facă achiziţii, şi au preferat să investească în altceva, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Datele oficiale arată că din ianuarie și până în mai, la Agenţia Servicii Publice au fost înmatriculate aproape 9.000 de automobile noi, cu aproape 2300 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut.

Preferinţele moldovenilor au rămas cam aceleaşi. Cele mai populare mărci au fost Toyota, Dacia şi Renault.

În 2020, Toyota a vândut în jur de 1.300 de maşini, cu aproape 400 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut. După ce în ultimii ani a dominat piaţa auto din ţara noastră, producătorul român Dacia a coborât pe a doua poziţie în acest top cu peste 500 de maşini mai puţine decât în primele 5 luni ale anului trecut. Pe locul trei rămâne compania Renault, care a vândut în jur de 1100 de maşini.

Top cinci a fost completat de producătorul ceh Skoda şi marca japoneză Nissan.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter