main logo
1614

Peugeot schimbă vitezometrele digitale cu unele analogice

Producătorul auto Stellantis, care are în portofoliu Peugeot, a anunțat miercuri că va înlocui vitezometrele digitale cu unele analogice la modelul Pegeot 308.

Peugeot schimbă vitezometrele digitale cu unele analogice

Este un nou semn al crizei globale de semiconductori care afectează în acest moment industria auto, scrie Reuters, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

„Este un mod agil și elegant de a ocoli o problemă reală în producția de mașini, până ce criza cipurilor se termină”, a declarat un purtător de cuvânt al Stellantis pentru sursa citată.

Indicatoarele analogice de viteză vor apărea în vehicule până la finalul lunii mai, potrivit companiei.

Peugeot păstrează cipurile pe care le are pentru modelele sale mai populare, precum SUV-urile Peugeot 2008.

Modelul 308 va fi retras în toamnă, iar noua generație va fi produsă cu vitezometre digitale la o altă fabrică, din Mulhouse.

Peugeot a vândut 98.000 de unități 308 în 2020.

Postul de televiziune LCI a anunțat că Peugeot vizează o reducere de 400 de euro din prețul mașinii, pentru modelele cu indicatoare analogice.

Stellantis a refuzat să comenteze informația.

Penurie globală de semiconductori Penuria de semiconductori a afectat producția mașinilor Peugeot 308 la fabrica din Sochaux, după ce și alți producători globali, precum Ford sau Volkswagen, au fost afectați în moduri similare.

Pandemia de COVID-19 a crescut cererea de semiconductori pentru producerea de electronice, așa cum e cazul laptopurilor, pe măsură ce lumea a lucrat de acasă, astfel că fabricile de cipuri au probleme în a se ține cu producția de cerere.

Brandurile deținute de grup includ și mărcile Chrysler, Citroen și Jeep, după ce grupul francez PSA Group a fuzionat cu grupul italo-american Fiat Chrysler pentru a forma Stellantis.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării