main logo
965

Permisele de conducere din Marea Britanie, fără valabilitate în UE după Brexit

Permisele de conducere britanice ar putea să nu mai fie valabile în țările din UE după Brexit, sugerează Comisia Europeană.

Brexit: Permisele de conducere, fără valabilitate în UEBrexit: Permisele de conducere din UK, fără valabilitate în UE. Foto: protv.ro

Regula s-ar putea aplica și în cazul conducătorilor auto europeni care ar vrea conducă în Regatul Unit, după ce acesta va părăsi blocul comunitar, potrivit The Telegraph, citat de protv.ro.

Șoferii cu carnete britanice nu vor putea sa conducă pe continent dacă Uniunea Europeană nu le va recunoaște după Brexit sau daca nu se ajunge la o înțelegere pe aceasta tema, arată sursa citată.

În documentele Comisiei Europene privind ”consecințele faptului că Marea Britanie va deveni o țară terță în sectorul transporturilor rutiere” se arată că ”toate actualele drepturi, obligații si beneficii prevăzute prin lege vor fi sistate”.

Acest lucru înseamnă ”încetarea recunoașterii reciproce a permiselor de conducere, documentelor de înregistrare a vehiculelor și certificatelor de competență profesională ale șoferilor”, se mai arată în document.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării