762
0
Pericolul din spatele anunțurilor auto. Ce ascund vânzătorii
762
0

Două treimi dintre maşinile puse în vânzare pe Internet au fost implicate în accidente. Şi, de cele mai multe ori, anunţurile nu precizează acest lucru.

Este concluzia la care au ajuns experţii unui site ce oferă servicii de verificare a istoricul auto, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

În primele 8 luni ale anului au fost verificate mii de maşini puse în vânzare prin intermediul site-şurilor de mică publicitate. 66% dintre ele fuseseră implicate în cel puţin un accident. Dintre acestea, în doar 5% dintre cazuri se preciza în anunţ că automobilul a avut defecţiuni grave.

De exemplu, specialiştii inspectorauto.ro au găsit un anunţ de vânzare pentru un Audi A8, fabricat în 2010. Ce nu se spunea este faptul că maşina a avut două daune, iar reparaţiile l-ar fi costat pe noul proprietar 15.000 de euro. De asemenea, pe internet a fost pus în vânzare un Ford Focus, fabricat în 2017. Costul reparaţiilor se ridica la 10.000 de euro.

Iată încă un exemplu. O Skoda Octavia a fost pusă în vânzare deşi a fost complet avariată în 2011, iar în 2017 a fost implicată într-un nou accident grav.

Datele statistice arată că mai mult de jumătate dintre anunţurile auto sunt postate pe internet de intermediari, nu de proprietari.

Citește și
article image
Clip uimitor: O fostă agentă CIA și-a anunțat candidatura...
0
80
article image
Ziua în care mașinile ar fi interzise în București
0
293
article image
Viitură filmată în Siberia: Mașinile au fost luate de...
0
456
article image
Familiile numeroase din Ungaria pot cumpăra maşini cu...
0
200