main logo
701

Percheziţii la sediul Porsche şi la casele unor executivi ai companiei

Procurorii germani au efectuat percheziţii la sediul Porsche din Zuffenhausen şi la centrul de inginerie al companiei din Weissach.

Percheziţii la sediul Porsche şi la casele unor executivi ai companiei

Procurorii germani au efectuat percheziţii la sediul Porsche din Zuffenhausen şi la centrul de inginerie al companiei din Weissach, transmite Știri.md cu referire la Promotor.ro.

Totodată, au fost percheziţionate şi casele mai multor executivi în cadrul unei investigaţii privind plăţi nelegale şi scurgeri de informaţii.

Procurorii din Baden-Württemberg au făcut percheziţiile după ce au lansat o investigaţie la adresa unui funcţionar public suspectat că a oferit informaţii confidenţiale unui consilier fiscal al Porsche AG în schimbul unor favoruri.

Conform unor surse judiciare, şase membri ai conducerii companiei Porsche sunt suspectaţi de fraude.

Percheziţiile au inclus 10 procurori şi 167 de poliţişti şi anchetatori.

Porsche a confirmat pentru AFP efectuarea percheziţiilor, adăugând că autorităţile primesc cooperarea completă a companiei.

La începutul lunii mai, Porsche a acceptat să plătească o amendă de 535 de milioane de euro pentru rolul său în scandalul Dieselgate.

Compania-mamă Volkswagen a admis în 2015 că a manipulat peste 11 milioane de autovehicule la nivel mondial pentru a părea că produc un nivel de noxe mai reduc decât în realitate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării