main logo
1353

O Tesla pe autopilot a lovit două maşini de poliţie: Șoferul privea un film

O maşină Tesla, aflată pe pilot automat, a provocat un accident în care au fost implicate două maşini de poliţie, pe o autostradă din Carolina de Nord.

O Tesla pe autopilot a lovit două maşini de poliţie: Ce făcea șoferulFoto: Mediafax

Cele două maşini de poliţie erau în misiune, îndreptându-se spre un alt accident produs pe autostradă, în momentul în care autoturismul adjunctului şerifului din Nash a fost lovit de Tesla, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Maşina acestuia a fost împinsă în a doua maşină de poliţie aflată în faţa ei.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Şoferul maşinii Tesla, un medic care lucrează în sistemul de urgenţă, se uita la un film în momentul producerii accidentului şi avea maşina setată pe pilot automat.

Compania lu Elon Musk spune că sistemul său de pilot automat este conceput pentru a ajuta şoferii în momentele dificile ale condusului, dar avertizează că „necesită o supraveghere activă a şoferului” şi nu face maşina autonomă.

Directorul general al companiei, Elon Musk, a declarat luna trecută că inginerii săi sunt „foarte aproape” de a dezvolta un sistem de conducere complet autonom”. 

Deocamdată, însă, caracteristica pilotului automat este destinată numai pentru asistenţa şoferului şi acesta trebuie să fie pregătit să intervină în orice moment, spune producătorul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării