main logo
1606

O mașină-capcană a depistat zeci de vitezomani în nordul țării

Dis-de-dimineață, zeci de șoferi din nordul Republicii Moldova s-au ales cu amenzi și puncte de penalizare din cauza că au depășit limita de viteză. În doar câteva ore, o mașină capcană a depistat peste 40 de șoferi care au încălcat grav regulile de circulație rutieră.

O mașină-capcană a depistat zeci de vitezomani în nordul țării

Potrivit poliției, operațiunea are drept scop disciplinarea vitezomanilor, transmite Știri.md cu referire la nordnews.md.

Pentru că a depășit limita de viteză, acest bărbat a fost sancționat cu patru puncte de penalizare și va fi nevoit să achite o amendă de 900 de lei.

„Unitatea dumneavoastră de transport a fost fixată cu 88 de km/h la indicatorul de 50 km/h la intersecția satului Pîrlița cu satul Răuțel”, a declarat agentul de patrulare.

„Ne ducem la Aeroport. Nu mă grăbeam, dar probabil că n-am atras atenția la indicator. – Vă pare rău? – Da. Cui nu-i pare rău? – Ce veți face mai departe? – O să respectăm regulile, ne vom strădui să nu încălcăm. – Sunteți de acord cu amenda? – Nu am încotro. Legea-i lege”, a declarat șoferul.

Șoferii se justifică, însă recunosc că viteza excesivă poate avea consecințe grave pentru participanții la trafic.

„Demult n-am circulat pe acest drum. Nu am fost atent și nu am observat că a fost instalat semul de circulație. Am depășit viteza maxim limitată pe traseu. Sunt nespus de „bucuros”. În 2022 n-am avut amenzi, iată că am deschis anul 2023, din păcate”, a spus un alt șofer.

Amenda minimă pentru depășirea limitei de viteză este de 600 de lei, iar cea maximă – 1800 de lei.

„Orice încălcare nu este prea plăcută. De obicei ne străduim să nu încălcăm. Acum suntem într-o deplasare de serviciu și undeva poate că am și depășit limita de viteză. Legile trebuie să lucreze, dacă ai încălcat, trebuie să fii conștient că trebuie să achiți amenda”, a adăugat acest bărbat.

„I-am explicat polițistului că am micșorat viteaza, dar pesemne că am făcut-o la momentul și locul greșit. Iată, poftim”, a spus șoferul.

De la începutul anului curent, în raioanele Sîngerei, Glodeni și Fălești au avut loc nouă accidente rutiere soldate cu trei persoane decedate.

„Automobilul capcană este amplasat pe traseul M5, raionul Fălești. Deoarece cauza cea mai mare a comiterii accidentelor rutiere este excesul de viteză, Direcția de Patrulare Nord vine cu unele recomandări către conducătorii auto: să respecte limita de viteză, cât în localități cât și pe drumurile publice, să adapteze viteza condițiilor climaterice, să fie precauți, să nu se urce în stare de ebrietate la volan și să cupleze centura de siguranță în timpul deplasării. Măsura dată are drept scop nu doar sancționarea conducătorilor auto, dar și responsabilizarea lor”, a conchis Oleg Moldovanu, ofițer superior al Serviciului de Patrulare Sângerei, Glodeni, Fălești.

Anul trecut, în R. Moldova au fost înregistrate 2.312 de accidente rutiere, în rezultatul cărora 217 persoane au decedat, iar altele 2.586 au fost traumatizate.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării